Ročník 2006
 

Konečně jsme se dočkali!

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Oblíbená sportovně-kulturně-vzdělávací akce je tady již po desáté! Bohužel, jak již bylo avizováno, díky liknavým dělníkům, zastřešujícím pastoušku jedné z dvojic, nebude účast úplná. Alespoň budeme mít koho probírat na pravidelné debatní schůzce prvního večera :-)

Velká oslava dekády bude tedy odložena na příští rok, kdy zároveň bude promítáno DVD "Ať žije MSST!" Tedy za předpokladu, že všichni zúčastnění dodají podklady a pokud bude stačit grafickému studiu rok na zpracování. A pokud se příští rok na MSST sejdou všichni hráči. A pokud bude chalupa volná. A pokud někdo neotěhotní, nebude rodit, či neemigruje.

Když tady vidím všechny ty podmínky pohromadě, snad abychom to rovnou nechali na oslavu 15. výročí...

Dosti ale pesimismu, nyní do jedné ruky raketu, do druhé plážovou tašku a vzhůru do boje o nádherný nadčasový pohár, jehož smysl nám kdysi tak pěkně vysvětlila Monika. Bohužel si to nikdo nezapamatoval, přesto po něm každý touží!

Tabulka je připravena

 

Dobojováno!

Bohužel, díky jednomu sklerotickému nešťastníkovi (díky Libore ;-) zůstala originální prázdná nevyplněná výsledková listina v teple obývacího pokoje notně vzdálená místu konání turnaje. Leč k jeho dobru přičtěme to, že bez váhání popadl kreslící náčiní a takřka na koleně vytvořil tabulku novou, téměř nerozeznatelnou od originálu. Všimněte si hlavně originálního ztvárnění autoportrétů jednotlivých hráčů.

Výsledky 2006

Po skončení oficiální části turnaje se hrál ještě turnaj jednotlivců, jehož výsledky můžete vidět v podobně kvalitně zpracované tabulce zde:

Výsledky 2006

Ilonin popis:

Milí příznivci stolního tenisu, opět jsme o rok starší a moudřejší a opět se scházíme na Javorkovic chatě , kde zahájíme již 10. ročník turnaje MSST ,oblíbeného klání dvojic i jednotlivců v ping pongu. Vytáhli jsme po roce rakety a trička , sbalili proviant (hlavně ten tekutý) a vyrazili směr jesenické hvozdy. Chci jen podotknout, že letos budeme oslabeni o 2 prvoligové hráče z Dobrovízi, kteří trénujou na zcela jiném hřišti rozměrů asi 10 krát 10 m a používají zcela jiné svaly (pro nezasvěcené: bez střechy to fakt nepude).
Je 16.listopadu, čtvrtek večer a chata se začíná zaplňovat. Nejdříve dorazili domácí (aspoň máme teplo), pak Krayzli, Paličky a nakonec Lipky (je nám sice záhadou, že jeli před námi, ale záhada vyřešena: menší orientační problém).Cesta byla suchá , místy mokrá. Letos žádné vzrúšo, loňské sněhové rallye se nekonalo (trochu nuda).
Před námi krásné dva dny nicnedělání a hlavně SVOBODY (přecitlivělí rodiče dětí prominou, ale v rámci zachování duševního zdraví máme právo si chvilku odpočinout).Večer je scénář jasný: kluci kotelna s tekutým proviantem a holky diskuse na jakékoliv téma v kuchyni. Došlo i na kontrolu stavu našich pamětí a to recitací ruských básní. Některé hlášky musím zaznamenat, neboť nikdy nevíme, zda autor nevstoupí svou interpretací do dějin.
Katka: "Kdo si pamatuje ruské básně, tak má nízké IQ".
Volná zábava pokračovala až k ránu, pak jsme se doplazili do pokojů a usnuli zaslouženým spánkem na čistém horském vzduchu.
Pátek ráno, snídáme, stěhujeme nábytek z obývacího pokoje (on se snad od loňska namnožil), umisťujeme hrací stůl , abychom ho asi za 15 min přestěhovali před chatu (sníženo riziko zamoření malého prostoru). Nemohli jsme odolat podzimnímu sluníčku (proč jsem si já sklerotička nevzala svou plážovou tašku na piknik u bazénu!!!!!. Nastal další problém: na čem budeme sedět?problém vyřešen, vystěhovali jsme i gauč.
Oficiální zahájení ve 12.30 hod, kontrola triček, guláše (Lipky 2 černé puntíky), Krayzli zapomněli tabulku (1 černý puntík), Šafři za neúčast 1 černý a za dodání pohárů 1 červený.
Letos jsme popustili uzdu své fantazii a domalovali si obličeje na tabulku sami.
Jitka: "musím si udělat autoportrét. Jé, já vypadám jako princezna."
Katka: "Jitko, na to, že máš tak malou hlavu , jsi prudce inteligentní".
Rozlosovali jsme dvojice a začaly kruté boje, kde nikdo nezná bratra, natož vlastní/ho manželku/manžela. Některé zápasy byly vyrovnané a musím konstatovat, že se rok od roku zlepšujeme.
Libor: "Vstoupil do mě duch Toma Hankse" (zahrál velmi krásný set).
Luboš: "Ilono, proč jsi nedala ten jahodový toaletní papír na WC? Já jsem tam byl, čuchal jsem k němu a nic. No čuchal jsem před použitím."

Zápasy dvojic jsme dohráli venku, pravda, někteří museli na sebe použít i cizí svršky, aby jim nebyla zima, viď Pavlo, ale podmínky byly pro všechny stejné. Turnaj jsme prokládali guláškem a něčím na zahřátí.
Večer jsme přesunuli stůl dovnitř, vyhnala nás zima a míček začal divně klouzat po povrchu. Pak následoval turnaj jednotlivců: každý s každým soupeřil, došlo i na rodinné "vepře".
Ve 20.00 hod bylo dobojováno, zapálili jsme oheň v krbu a jali se opékat tolik nezdravé uzeniny (100 g párků obsahuje asi 1200 kJ, to byste museli šlapat min. půl hodiny na rotopedu, abyste se zbavili této energet.bomby). Popojedem.
Libor: "Tak teď se dívejte, jak budu stříkat na celý stůl" (otevíral pivo Velvet).

Po papáníčku jsme hráli společenské hry, předváděli jsme pantomimou ukázky z filmů, je to letošní novinka mistrovství a myslím , že uspěla. Ještě se chci vrátit k ruštině, zkoušeli jsme své vědomosti z tohoto krásného jazyka a dokonce jsme rusky i psali (bohužel nemohu zdokumentovat, nenašla jsem na své klávesnici azbuku).
Ve 22.00 hod slavnostní vyhlášení výsledků, předání poháru vítězům (urguji prosím druhý pohár, ještě nebyl doručen a budu trvat na opakování ceremoniálu!!!!).

Jitka s Tomášem si porovnávali brýle:
Jitka: "Kolik máš dioptrií, ty máš tlustší skla než já."
Tomáš: "No jo, jenomže ty máš ty popelníky obráceně."

22.38: Luboš s Pavlou měli dlouhou chvíli a tak vymysleli zábavu: pálení ponožek v krbu (ty ponožky byly moje, 2 černé puntíky!!!!).
Následoval kolotoč, taky oblíbená činnost, bohužel přinesla své oběti, někteří vypadávali rovnou do postele (ti chlapi fakt nic nevydrží).
00.00: Hromadné pálení ponožek (Pavla a Luboš přišli o své fusky, svou roli sehrála únava a já jsem byla rychlejší).
Ukončili jsme delirium a hurá do postele.

Sobota ráno. Fakt nevím jak se to stalo, ale bylo uklizeno, vyluxováno (Nemohla bych si Katko půjčit manžela aspoň na jeden víkend, prosím). Diskuse a čtenářský kroužek v kuchyni.
Libor: "Asi si pořídím noční košili."
Tomáš: "Je to moc praktické, stačí jen vyhrnout."
Libor."Co vyhrnout, já se rovnou do ní utřu."

Končí další MSST, dojemně se loučíme (mám pocit, že čím jsme starší, tak je to dojemnější).No pokud se loučíme pouze jednou a ne víckrát, je to ještě dobré znamení, za 10 let bude hůř. Tak ahoj lidičky, za rok jsme tady zase znovu a prosím Vás, napište si příště seznam nezbytných věcí, ať nemusím rozdávat ty puntíky,fakt si připadám jako ve škole.

Ahoj a sportu zdar
Ilona