Ročník 2001
 

A máme to za sebou! O víkendu 19.10. až 21.10.2001 proběhl již pátý ročník. Jak dopadl, můžete vidět zde.

Pátek

V pátek jsme se vydali cestou již několikrát projetou, ale přesto jsme 2x špatně odbočili (naštěstí jsme nebyli sami, viďte osadníci…). Dojeli jsme k osvětlené chalupě, oddechli si, že to nejhorší je za námi a zaklepali. Pak jsme zaklepali hlasitěji. Pak jsme zabouchali. Pak jsme použili obě ruce a pořádně zabouchali. Pak jsme postupně klepali na všechna okna. Pak jsme decentně zatroubili klaksonem u auta. Pak jsme troubili cca 2 min. Potom jsme zkusmo zatelefonovali, avšak bez signálu telefonovat nelze. No nebudu napínat, poté, co jsme odnosili věci zpět do auta a hotovili se k cestě zpět, vylezl rozespalý hostitel a uvítal nás. Pak už to šlo hladce, přijeli Šafři se spící Verunkou (10-ti měsíční maskot) a Jitka, no a byli jsme všichni! Dva páry se letos totiž akce nezúčastnily; omluvenky snad budou dodány později. Lehce jsme se posilnili a začali přebudovávat nábytkem zastavěný obývák na místnost určenou na stolní tenis. Chlapci už mají praxi, neboť jim přestavba pokoje trvala poměrně krátkou dobu, což si ovšem vynahradili připevňováním síťky. Okolo půlnoci bylo vše hotovo, síťka byla pevná, ovšem byl vydán rozkaz, že se do ní nesmí trefit míček, na což někteří reagovali zoufalým smíchem. První hru zahájil Petr se svým otcem, který se na nás přišel podívat a kupodivu změnu místnosti nijak nekomentoval. A pak už jsme trénovali a trénovali, Libor nám k tomu hrál a zpíval. Okolo půl třetí jsme usoudili, že jsme natrénovaní a šli jsme spát. Ještě malá výtka – ano Martine, voda nahřátá v kotli je pro všechny, průběžně se neohřívá!


Sobota

Nejdříve byli vzhůru, jak jinak, osadníci s Verunkou, která už pečlivě zkoumala vše okolo sebe. Pak jsme vstali my, nasnídali se a Martin s Liborem nervózně pokukovali po hodinách, neboť v 11 se mělo jet na dřevo a Petr ještě o půl 11. spal. Pokoušely jsme se je s Monikou uklidnit, že jsou silní muži a že to zvládnou i bez něho, ale kupodivu je to moc neuklidnilo. Když za 10 minut jedenáct přišel Petrův táta, okamžitě ze sebe sypali, že "Petr ještě spí, Petr ještě spí". Tak byl probuzen a jelo se na dřevo.

Z malé vlečky za malým traktůrkem vesele mávali do kamery, protože netušili, že v lese čeká velký traktor s pořádnou vlečkou.
Klikněte pro větší obrázek
Vrátili se zhruba za 5 hodin, které jsme strávily procházkou, ujídáním guláše, popíjením kávy, lehkým tréninkem, čtením a povídáním.

Po návratu spojili oběd se sváčou a už se hrálo. Když dvě dvojice hrály čtyřhru, zbývající dvojice měla na starost Verunku a hlášení stavu.
Klikněte pro větší obrázek
Vzhledem k tomu, že jsme byli jen tři páry, hlavní turnaj byl odehrán poměrně rychle. Výsledky:

1. osadníci – gratulujem!
2. Javorci – taky gratulujem
3. my – ale bránili jsme se, co to šlo! ;-)

Bylo dost času a tak jsme přidali turnaj jednotlivců, který se zalíbil, neboť, jak konstatovala Monika s úsměvem, aspoň se ukázalo, kdo to komu kazí… Mohutně se fandilo, každý tomu svému (jinak by to doma nevydržel, že ano) a mezitím se průběžně opékaly párky.
Klikněte pro větší obrázek
Takhle to šlo až do noci, kdy byly vyhlášeny výsledky jednotlivců:

1. Martin
2. Petr
3. Pavla
4. Monika
5. Libor
6. Jitka

 

 

Navzájem jsme si pogratulovali a pak se Libor zase chopil kytary. Poté, co se ke zpěvu přidal i Petr, odešly holky raději spát ;-)


Neděle

Jako vždy, ve znamení úklidu. Ráno rychlá snídaně a pak už postupná proměna tělocvičny v obývací pokoj. Skleník (velká bytelná skříň plná skla, kterou kluci přenášejí i se skleničkami) přežil již desátý přesun bez nehod,
Klikněte pro přehrání videa z přenosu skleníku
pak tanec s vysavačem a ukládání drobných předmětů přesně tam, kde byly. Mezitím se pekla kuřata, ale to již osadníci vůni nevydrželi a prchli do Bohumína, neboť přesuny plánují podle dcerky, která nerada cestuje.

Všichni podepsali účastnický list krví (no dobrá, perem) a rozloučili se s tím, že nejpozději za rok se zas uvidíme (chlapci dříve, neboť
http://www.elka.cz/apalucha již je za dveřmi).
Klikněte pro větší obrázek

O tom, že to nebyl lehký ročník, svědčí četné podlitiny hlavně mužské části osazenstva, způsobené půldenním pobytem v lese ohánějíce se sekerami, motorovými pilami a svými svaly.
Klikněte pro větší obrázek

K turnaji tentokráte nastoupily jen tři páry. Dva zbývající páry (Luboš s Katkou a Tomáš s Ilonou) i přes několikeré výzvy v sobotu odpoledne k turnaji nenastoupily a tak dopadly jak dopadly.

Díky malému počtu účastníku a tedy i zápasů sice vyšel čas i na turnaj jednotlivců, ale bohužel nedostalo se na šipky. Snad příště

Sepsali: Krayzlici

 

Tabulka vítězů MSST 2001

Tabulka vítězů MSST 2001
Pořadí
Hráči
Z
V
P
B
1.
Monika + Martin
8
8
0
16
2.
Jitka + Petr
8
6
2
12
3.
Pavla + Libor
8
4
4
8
4.
 
 
5.
Ilona + Tomáš
Katka + Luboš
8
1
7
2

LEGENDA:
 Z = počet zápasů
 V = počet výher
 P = počet proher
 B = počet bodů

Turnaj jednotliců 2001:
Turnaj jednotlivců
Tabulka vítězů MSST 2001
Pořadí
Hráči
Z
V
P
B
1.
Martin
10
10
0
10
2.
Petr
10
8
2
8
3.
Pavla
10
6
4
6
4.
Monika
10
4
6
4
5.
Libor
10
2
8
2
6. Jitka 10 0 10 0

LEGENDA:
 Z = počet zápasů
 V = počet výher
 P = počet proher
 B = počet bodů